07. september 2024
Facebook
streda, 20 september 2017 14:00

ÚRSO má dvoch nových podpredsedov, Jahnátek kladie dôraz na ich odbornosť

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BRATISLAVA 20. septembra (WebNoviny.sk) - Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) má dvoch nových podpredsedov. Vládny kabinet vymenoval do týchto funkcií Jozefa Mihoka a Milana Kubalu. Kandidátov na podpredsedu ÚRSO nominoval predseda úradu Ľubomír Jahnátek na základe verejného výberového konania. Odporúčame:
Ministri by mali vymenovať dvoch podpredsedov ÚRSO, navrhnutí sú Mihok a Kubala „Som presvedčený, že obaja podpredsedovia budú ako odborníci pre ÚRSO prínosom, tento úrad má totiž ako národný regulátor osobitné postavenie a na jeho zamestnancov sú kladené mimoriadne požiadavky na odbornosť a profesionalitu. Teším sa na spoluprácu, čaká nás veľa práce,“ povedal po vymenovaní nových podpredsedov Jahnátek.

Z troch kandidátov vybrali dvoch

Na dva podpredsednícke posty sa na základe verejnej výzvy prihlásili celkovo traja kandidáti. Neuspel zamestnanec regulačného úradu Ján Horvát. Kandidátov posudzovala výberová komisia, v ktorej boli predstavitelia Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR (AZZZ), Republikovej únie zamestnávateľov, Klubu 500 a Združenia miest a obcí Slovenska. Za regulačný úrad boli v komisii dvaja zástupcovia. Dvoch svojich zástupcov malo aj Ministerstvo hospodárstva SR. Predsedom výberovej komisie bol Otto Nevický z AZZZ.

Podpredseda musí podpísať cenové rozhodnutia

Predseda ÚRSO sa rozhodol ísť nad rámec zákona a vyhlásiť výberové konanie na post podpredsedov preto, aby sa na čelo úradu dostali kvalifikovaní ľudia. „Rozhodol som, že si nebudem vyberať podpredsedov z okruhu ľudí, ktorých v tejto brandži poznám. Nech dostanú príležitosť ďalší, preto som sa rozhodol urobiť verejné výberové konanie,“ uviedol nedávno v rozhovore pre portál vEnergetike.sk Jahnátek. O tom, že ÚRSO bude mať dvoch podpredsedov namiesto jedného, sa rozhodlo po schválení novely regulačného zákona v júni tohto roka. Novelu po chaose s cenami energií začiatkom tohto roka predkladal na vládu minister hospodárstva Peter Žiga. Po novom bude musieť jeden z podpredsedov podpísať cenové rozhodnutia. Inak nebudú platné.

Viac k témam: Ľubomír Jahnátek, ÚRSO Úrad pre reguláciu sieťových odvetví
Zdroj: Webnoviny.sk - ÚRSO má dvoch nových podpredsedov, Jahnátek kladie dôraz na ich odbornosť © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 248 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner